EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Nieuw project te Westmalle met respect voor de omgeving

EX-IT Architectuur heeft weerom de mogelijkheid om een woning aan de rand van het bos te bouwen, ditmaal in Westmalle. De woning is zodanig opgebouwd dat alle ruimten uitzicht hebben op het natuurpracht dat overal aanwezig is. Een boom kan doorheen het project groeien zodat er op een natuurlijke manier schaduw kan gegenereerd worden. Op die manier zijn natuur en woning 1  zonder elk hun eigen identiteit te verliezen.  Weerom een EX-IT project waarin we natuur en gebouw proberen verzoenen.

maandag 28 augustus 2017 - zaterdag 30 september 2017
231-Natuurwoning in Westmalle 231-Natuurwoning in Westmalle 231-Natuurwoning in Westmalle 231-Natuurwoning in Westmalle 231-Natuurwoning in Westmalle