EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Project in de kijker

EX-IT architectuur is erin geslaagd om, via een wedstrijdontwerp, het eerste Ronald Mc Donaldshuis van België te mogen bouwen. Gelegen naast het Universitair Ziekenhuis Brussel zal begin 2016 dit project de deuren openen. Het huis biedt families met kinderen in het ziekenhuis de mogelijkheid om te overnachten vlakbij hun kinderen. Een Ronald McDonaldhuis versterkt hierdoor de kracht en samenhang van het gezin tijdens de moeilijkste momenten.  Het huis zal tien kamers tellen voor maximaal vier familieleden. Er komen ook gemeenschappelijke ruimtes, waar de verschillende families bij elkaar terecht kunnen.

In het buitenland heeft men gemerkt dat het verblijf van ouders in de omgeving ten goede komt aan het welzijn van de kinderen. Wereldwijd zijn er 326 huizen. Het allereerste werd opgericht in 1974 in de Amerikaanse stad Philadelphia. In Europa opende het eerste Ronald McDonald Huis zijn deuren in 1985 in Amsterdam.

maandag 28 april 2014
20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds 20140428 - Ronald MC Donald kinderfonds