EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Project in de kijker

Een gebouw dat opgaat in de kleuren van het bos. De gevel is afgestemd op de natuurlijke tinten van de omgeving, het raamwerk is neutraal gehouden en de beglazing getemperd. Op die manier krijgen we een strakke gevel die rust uitstraalt en toch de nodige spanning opwekt. De spanning wordt evenwel verkregen door het volumespel met de 2 balkvormen die effectief OP ELKAAR liggen en niet in elkaar verweven zitten. Alle functies zoals poorten, deuren en ramen worden zoveel mogelijk onzichtbaar in de gevelvlakken verweven en maken integraal deel uit van het vormenspel.

Het geheel heeft de functie van een B&B, eigendom van restaurant 't Vier Emmershof te Lokeren. Binnenervaring is dan ook een oase van rust met ruimtelijke werking en sobere afwerking. De volledig beglaasde achtergevel trekt de natuur als het ware naar binnen. Het behoud van de prachtige sparren was dan ook een positieve beslissing waardoor men zich intern nog steeds in het extern bos waant.

EX-IT Architectuur heeft in dit project het totaalconcept uitgewerkt en opgevolgd, namelijk : Architectuur - Binnenhuisinrichting - Technieken - Tuinontwerp

vrijdag 12 juni 2015 - vrijdag 10 juli 2015
167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren 167-Vier Emmers Hof te Lokeren