EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Toekomststreken in Sint-Niklaas

Heb je nog geen plannen op zaterdag 9 mei? Kom dan naar Toekomststreken, een gezellig transitiefestival in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Vanaf 10 uur maak je er kennis met heel wat nieuwe positieve toekomstmogelijkheden in onze streek. En natuurlijk is ook EX-IT Architectuur van de partij met uitleg over duurzaam en ecologisch bouwen.

zaterdag 9 mei 2015

Kick-Off klimaatplan

De stad Sint-Niklaas heeft een ambitieus klimaatplan klaar. Samen zetten we nu ook onze schouders onder de uitvoer en maken we van Sint-Niklaas een leefbare en klimaatneutrale stad. De Kick-Off van dit klimaatplan zal plaatsvinden op het kantoor van EX-IT Architectuur.

vrijdag 8 mei 2015
201504-acties in Mei 201504-acties in Mei