EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Project in de kijker

Een gebouw geoptimaliseerd voor het licht en zicht op de tuin. Dit was het uitgangspunt van deze woning. Zowel boven als onderaan is er een maximum aan leefgedeelten verbonden aan deze tuin met de kamerhoge raampartijen. Een waterpartij zorgt door de reflecties voor een aangenaam gevoel binnen in de winter en een even aangename afkoeling in de zomer.

Het geheel wordt omzoomd met een beschermende muur die het achterliggende poolhouse verbindt aan de woning. Op die manier wordt een beschermende kom gecreëerd die optimaal zorgt voor privacy van de bewoner.

maandag 2 maart 2015 - maandag 6 april 2015
202-Laag energiewoning in Meise 202-Laag energiewoning in Meise