EX-IT Architectuur geeft vorm aan energetische projecten

EX-IT Architectuur is een architectenvennootschap actief in (EX)terieur, (I)nterieur en (T)echnieken. Het verenigen van deze drie onderdelen vinden wij noodzakelijk om tot een totaalconcept te kunnen komen waar alle elementen van het ontwerp samensmelten tot één harmonisch geheel. Dit is mogelijk door de multidisciplinaire structuur van EX-IT Architectuur waarbij veel belang wordt gehecht aan het ontwerpproces . Het programma van eisen en het budget dat de opdrachtgever vooropstelt, wordt hierbij voortdurend gerespecteerd en geëvalueerd. De functionaliteit van het ontwerp blijft de basisgrens waaraan een gebouw moet voldoen. De architecturale kwaliteiten die deze basisgrens aanvullen, betekenen een meerwaarde waardoor het project zich onderscheidt van andere gebouwen. Op deze wijze tracht EX-IT Architectuur bij te dragen tot de verfraaiing van de leefomgeving. De opdrachtgever speelt tijdens dit proces een centrale rol om ervoor te zorgen dat het project volledig voldoet aan het programma van eisen. Dit leidt tot een zeer nauwe betrokkenheid van de opdrachtgever in elke fase van het bouwproject. EX-IT Architectuur beoogt enkel duurzame gebouwen te ontwerpen. Daarom zijn we reeds vanaf 2004 actief in het onderzoek en realisatie van passieve gebouwen en energetische projecten waarin een degelijk woon- en leefcomfort gegarandeerd wordt.

Nieuws

Project in de kijker

Verscholen aan de rand van de Daknamse Bossen ligt het gerenommeerde restaurant van Pierre Van Den Abbeele 't Vieremmershof. Binnenkort wil Pierre zijn klanten nog beter verwennen met een luxueuze suite die hen de mogelijkheid biedt om te genieten van een verblijf midden in de natuur. Naast een overnachtingsruimte zal de nieuwbouw ook andere mogelijkheden scheppen voor Van Den Abbeele en zijn team. Een prachtig gebouw voor een chef met een overduidelijke toekomstvisie.

Het concept, ontwerpen door EX-IT Architectuur, biedt de mogelijkheid om ten volle van de natuurlijke omgeving te genieten. Met veel respect voor de typische dennenbomen krijgt het totaal-project een speciaal karakter waarbij vooral op de eenheid is gelet tussen gebouw en natuur. Geen steriele witte villa dus in een bosrijk heidelandschap maar een gebouw met een palet aan natuursteen die qua timbre sterk aanleunt met de kleuren van de omliggende natuur.

woensdag 28 januari 2015 - zaterdag 28 februari 2015
20150126-Project in de kijker